Zeer geslaagde kampioenschappen in Gaasterland

Zeer geslaagde kampioenschappen in Gaasterland

 

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni stond de SMW Gaasterland op de terreinen van manege Gaasterland in het teken van het Districtskampioenschap Noord. De manege was, na de brand van oudjaarsnacht, weer geheel opgebouwd.

 

Op zaterdag werd de dressuur en de vaardigheid verreden. De weersomstandigheden waren ideaal voor menner en paard/pony. De dressuurbanen lagen er goed bij langs de rand van het bos. De hoogste score in bij de enkelspannen was voor het 14 -jarige mentalent Larissa Jansma. Bij de dubbelspannen was de beste score voor de Limburgse Anneke Cremers.

 

Er stond een mooi maar ook lastig vaardigheidsparcours, in de prachtige buitenbak, waar maar 6 combinaties foutloos en binnen de tijd wisten te rijden. Opvallend was dat er van die 6 combinaties 2 langspannen waren.  Na de dressuur en de vaardigheid lagen de kansen nog helemaal open voor de marathon de volgende dag.

 

Zondag stond in het teken van de marathon. Om 10 uur ging de eerste combinatie van start. Alle hindernissen stonden op hetzelfde terrein waardoor het voor het publiek ook leuk en makkelijk was om meerdere combinaties te volgen.  Er werd hard gestreden om de titels. De snelste marathon werd gereden door Brain Bing met zijn paard Mendes.

 

De kampioenslinten zijn als volgt verdeeld:

Enkelspan pony Klasse L:   Kampioen Petra Hoeksema en reserve kampioen Ylanyth de Vries

Enkelspan pony Klasse M/Z: Kampioen Annechien Pol en reserve kampioen Manouk Boer

Enkelspan paard klasse L:  Kampioen Xander Tuitjer reserve kampioen Nicole Epping

Enkelspan paard klasse M: Kampioen Henri ten Hoeve

Enkelspan Paard klasse Z: Kampioen Elke van der Snoek

Dubbelspan pony Klasse L: Kampioen Ramon Oosterveld en reserve kampioen Marjan Bosma

Dubbelspan pony Klasse M/Z: Kampioen Tetske Douma en reserve kampioen Angelique van Ommen

Dubbelspan Paard klasse M/Z: Kampioen Ito Werkman

4span Pony klasse M/Z: Kampioen Roelf Lamein

 

Alle kampioenen van de klasse L en de klasse M zijn tevens uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap SMW ook in Gaasterland die dit jaar op 7 en 8 september plaatsvinden.

 

 

Recente berichten

Bosgra
Villa Nova
Ruitershop Beerens
Stal Okkema
Paardenverzekering
Zadelmakerij vd Bosch


MENU