Nederlands kampioenschap SMW klasse L en M en Tandems

Op 7 en 8 september vonden in Harich , manege Gaasterland, de Nederlandse kampioenschappen SMW klasse L en M plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van de Friese aanspanning werd er een NK SMW georganiseerd, nadat in juni al het Noordelijk kampioenschap had plaatsgevonden.

 

De fantastisch mooie accommodatie van de stichting manege Gaasterland leende zich uitstekend voor het NK. De manege is na de brand tijdens de jaarwisseling weer geheel opgebouwd en in en om de manege zijn 67 paardenboxen geplaatst. De terreinen lagen er strak bij voor de dressuur en de allweather bodem van de buitenpiste was uitstekend voor de vaardigheid. De 6 marathonhindernissen waren allen vanaf het terras van de manege te zien waardoor de wedstrijd goed te volgen was.

 

Op donderdag 6 september arriveerden de meesten van de 103 deelnemers al. Vrachtwagens, caravans, campers en trailers konden een plekje zoeken op het campingterrein.

 

Om deel te mogen nemen aan dit NK moesten de deelnemers zich selecteren. Voorwaarde is dat men minstens 3 wedstrijden in dezelfde klasse heeft uitgereden. Vervolgens worden er in verschillende klassen volgens een verdeelsleutel een x aantal menners met de hoogste scores uitgenodigd.

 

Deelnemers van de Friese aanspanning waren: Tetske Douma en Pieter de Jong.

Tetske kwam uit in de klasse dubbelspan pony klasse M. Na de dressuur stond Tetske op de 5e plaats met 60,97 strafpunten. In de vaardigheid bleef ze foutloos, maar was net wat te langzaam waardoor ze toch nog 5,52 strafpunt kreeg voor tijdsoverschrijding. Met een zesde plaats na dag 1 stond ze er toch goed voor. In de marathon kan Tetske altijd knallen! En dat deed ze dus ook. Helaas een stuurfoutje, maar toch een knappe derde plaats. Uiteindelijk is Tetske  5e geworden.

Pieter reed mee in de tandem klasse M/Z. Na de dressuur stond Pieter op de derde plaats met 69,61 strafpunten. Ook Pieter bleef foutloos in de vaardigheid, maar door tijdsoverschrijding had ook hij hier strafpunten. Na dag 1 stond Pieter op de tweede plaats. In de marathon kon Pieter zijn plekje vasthouden en is overall 2e geëindigd.

 

Al met al was het een prachtig kampioenschap, waar een geweldige strijd werd gestreden.

 

 

Recente berichten

Bosgra
Villa Nova
Ruitershop Beerens
Stal Okkema
Paardenverzekering
Zadelmakerij vd Bosch


MENU