SMW Gaasterland

 

Noordelijk kampioenschap Samengesteld 2016 in Gaasterland groot succes

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni werd op de terreinen van manege Gaasterland het districtskampioenschap Noord verreden. Tevens was de wedstrijd de 35e jubileum editie van SMW Gaasterland.

Op vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd werkte het weer niet mee. Er viel  nog zo’n 30 millimeter water, maar ’s middags bij het verkennen van de vaardigheid was er van het water in de zandbak niet veel meer te zien. De dressuur en de vaardigheid werden op zaterdag gereden onder prachtige omstandigheden.

De resultaten na dag 1 lagen voor verschillende rubrieken erg dicht bij elkaar en dat maakte de marathon erg spannend. Annechien Pol reed een hele goede marathon en pakte daarmee het kampioenschap bij de enkelspannen ponies klasse 1. Melanie Dekker kwam van haar derde plaats op dag een knap terug en bleef Hanneke de Boer op 4 tiende strafpunt net voor bij de enkelspannen ponies klasse 2 en 3. Bij de enkelspannen paard klasse 1 en 2 lagen de resultaten na de dressuur en vaardigheid voor de eerste 4 deelnemers maar 1.24 strafpunt uitelkaar. Doordat Mirjam Vinke-Deen en Elke van der Snoek hun kansen in de marathon verspeelden, ging Shiva Bruinsma hier verdiend met de beker naar huis. Ook bij de klasse 3 was het erg spannend maar hier wisten Lilian Mollema haar eerste en Marielle van Benthem haar tweede plaats vast te houden. Johannes Strootman werd knap derde. Bij de dubbelspannen ponies klasse 1 hield Tamara Floor haar eerste positie mooi vast, maar omdat zij niet uit mendistrict Noord komt was de kampioenstitel hier voor Tetske Douma. Jelmer de Jong pakte bij de dubbelspannen ponies de titel door een 3e positie in de marathon te rijden en bleef hiermee Sietske Flobbe op een haar na voor. Bij de dubbelspannen paard klasse 1 en klasse 2/3 werden Rob Zutt en Hans Reitzema eerst. Bij de vierspannen ponies was de winst voor Roelf Lamein. Bij de tandems klasse 1/2 verloor Bianca ten Hoeve-Kol haar eerste positie en werd Pieter Douma de winnaar

 


Hoofdmenu: SMW Gaasterland
Bosgra
Villa Nova
Ruitershop Beerens
Stal Okkema
Paardenverzekering
Zadelmakerij vd Bosch


MENU